неділя, 26 листопада 2017 р.

Флора і фауна Мексики

Рослинність Мексики дуже різна (через велику  температуру). Північний Захід і північ Мексики складають пустелі Сонора і Чіуауа. Вологі місця придатні для землеробства, оскільки мають сіро-коричневі ґрунти. Виростають в цих місцях акації, понад 140 видів агав, кілька сотень різних видів кактусів, а також дазіліріон, юки, седуми і інші сукуленти. Характерною формою рослинності вважається чапарель. Також в цих районах часто зустрічаються койоти і вовки. 
Південні райони Центральної Мексики вважаються більш вологими і мають родючими коричнево-червоними, червонувато-чорними і червоно-бурими ґрунтами. На них можна вирощувати традиційні споживчі культури: кукурудза, кунжут, арахіс, томати та ін. Серед тварин тут збереглися переважно Нетропічного видуЦе, як правило, мурахоїди, мавпи, ягуари, сумчасті опосуми, тапіри. Птахи в південних лісах і рідколісся : тукани, грифи, строкаті папуги, колібрі, ..Також зустрічаються такі плазуни як черепахи, ігуани, ящірки і гримучі змії.
Навколо плоскогір'я на гірських хребтах ростуть хвойні і змішані ліси субтропічного типу. Тут до висоти 1200-1400 м є низькорослі дубові ліси, з висотою в 1700 м ростуть різні види сосен. У лісах з хвойними деревами ростуть кипарис, ялиця - вони можуть досягати висоти в 4000 м. Зустрічається і відомий вид довгохвойной сосни Монтесума. А ще вище цих лісів на верхівках вулканів цвітуть альпійські луки. Тварини , які мешкають в гірських лісах: оцелоти, чорні ведмеді, пуми, ягуари, рисі та інші.
Жаркі регіони держави мають густі тропічні ліси з величезною різноманітністю тропічних рослин. Серед них такі види  рослинності як каучуконоси, пальми і оливкові дерева.
Але за останні кілька десятків років кількість різновидів рослин і тварин, які знаходяться під загрозою зникнення, стало вдвічі більше. Мексиканські екологи прийшли до висновку, що в даний момент близько 40% всієї фауни і флори країни знаходиться в небезпеці. Причиною тому є забруднення навколишнього середовища і незаконна торгівля тваринам.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Флора і фауна Мексики

Рослинність Мексики дуже різна (через велику  температуру ) .  Північний Захід і північ Мексики складають пустелі Сонора і Чіуауа . В ол...