пʼятниця, 17 листопада 2017 р.

Традиції Мексики

Спочатку ми розкажемо Вам про культуру та традиції Мексики.
Відмінною особливістю традицій  Мексики є те, що тут переплелися традиції майя, ацтеків, тольтеків, іспанців і американців. На первісну культуру індіанців час шар за шаром завдавало звичаї прибули в стану іноземців, створюючи унікальну, неповторну філософію.
Мексиці прийнято широко відзначати дні святих покровителів міста або села, які є навіть у найменших населених пунктів. Свято відзначається масштабним застіллям і, звичайно ж, загальними танцями.
У кожному селі обов'язково є свій «мар'ячі» ─ музичний оркестр, що складається з декількох скрипалів, пари гітаристів і іноді трубачів. Історично «мар'ячі» були мандрівними оркестрами, які заробляли собі на життя подорожуючи по країні і граючи на весіллях і ярмарках.
Картинки по запросу марьячи
Танцювати в Мексиці люблять і вміють абсолютно все, адже жодне свято не обходиться без масових танців на головній площі. Самим очікуваним моментом подібного вечора є «харабе тапатіо» ─ складний ритмічний парний танець, що з'явився в Мексиці ще в XVII столітті. До речі, в деяких куточках країни ще можна побачити ритуальні танці індіанців, виконувані місцевими жителями в особливих випадках, наприклад на весіллях або похоронах.
Картинки по запросу харабе тапатіо















Що ж стосується пісень, то крім стандартних жанрів, тут розвинені ще «корридо» ─ балади на політичні теми.
Основною рисою сучасних мексиканців вважається легке ставлення до питань життя і смерті, що прийшло від ацтеків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Флора і фауна Мексики

Рослинність Мексики дуже різна (через велику  температуру ) .  Північний Захід і північ Мексики складають пустелі Сонора і Чіуауа . В ол...