пʼятниця, 17 листопада 2017 р.

Площа , Географічне положення Мексики

Площа Мексики складає 1,97 млн. км. кв, у тому числі близько 6 тис. км.кв островів у Тихому океані (включаючи острів Гваделупа і архіпелаг Ревілья-Хіхедо), у Мексиканській затоці, Карибському морі та Каліфорнійській затоці. За площею території Мексика займає 15 місце у світі.
На півночі Мексика межує зі США - (кордон - 3 141 км, зокрема на схід від міста Сьюдад-Хуарес до Мексиканської затоки кордон проходить річкою Ріо-Гранде), Гватемалою (962 км) та Белізом  (250 км) - на південному Сході. Омивається водами Тихого океану на заході та Мексиканської затоки і Карибського моря на Сході. Довжина берегової лінії - 11,1 тис. км. кв. Відстань між найвіддаленішими точками території Мексики дещо перевищує 3,2 тис. км.
Будучи розташованою в Північній Америці (географічний центр - 23° пн.ш. і 102° сх.д.) Мексика  складає значну частину Середньої Америки. З точки зору фізичної географії, територія на схід від перешийка Теуантепек, включаючи півострів Юкатан, (яка становить близько 12% території країни) розташована у Центральній Америці, а з точки зору геології Транс-мексиканський вулканічний пояс відокремлює північний регіон країни. Однак геополітично Мексика вважається північноамериканської країною.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Флора і фауна Мексики

Рослинність Мексики дуже різна (через велику  температуру ) .  Північний Захід і північ Мексики складають пустелі Сонора і Чіуауа . В ол...